קלישאות קידום אתרים
היות שכל מקדמי האתרים – ואין יוצא דופן מאיתנו לא ממש יודעים כיצד במדוייק גוגל בוחר למקם את התוצאות לפי הסדר והסודיות בעיניין היא רבה מאוד, נוטים רבים לחטוא להסיק מסקנות שלעיתים אין להם ביסוס ובדרך כלל נובעים מניסיון שצוברים בתדירות כמעט כל יום. קידום אתרים הינו מכלול פעולות ומושפע מלא מעט פעילות ברשת האינטרנט. גם על ידי הגולשים עצמם ( אפקט העדר).

מעט הגיגים על קלישאות קידום אתרים בגוגל, שחלקן מופרכות ללא ביסוס ואחרות לא ממש מדוייקות.
מידי פעם זולגים לרשת דעות והשערות מצד מי שעוסק בתחום או חושב שגילה עוד נדבך חשוב שגורם לאלגוריתם המורכב מאוד של גוגל לתת לו עדיפות במיקום. גם הבלוג של מאט קאסט http://www.mattcutts.com/blog/   – שהינו אחד מהמפתחים בגוגל – משמש מידי פעם כמעין מדריך ומורה מצויין ואם קוראים טוב בין השורות אפשר לאתר רמז או שניים. אבל בישראל כמו שכולנו יודעים רב סרן שמועתי יכול לעורר ידיעה כביכול אשר תתפשט כמו בשדה קוצים יבש ומשום מה היא חודרת עמוק לתודעה וגם אם מפריכים אותה, עדיין קשה לכמה מהמקדמים להבין כי זו קלישאה שאין לה בסיס.
דוגמאות של קלישאות מופרכות :

# גוגל חוסם את כל המתחרים שלו שמאופיינים כמנוע חיפוש – לא נכון !
חפשו בגוגל את המילה : מנוע חיפוש ותגלו כי גוגל לא מופיע אפילו בדף ראשון כלל אלא בשני.
ובאופן לא מפתיע יש קישור ממומן אל פרסום בגוגל בתשלום ממומן.

 # אחת נוספת היא כי לסיומת של כתובת הדומיין ישנה משמעות או השפעה על הצלחת הקידום של האתר – לא נכון !
הרי גוגל דוגל במדיניות חופש המידע אמנם מלבד בסין, ולא נותן עדיפות לבעלי ממון בתוצאות האורגניות. בגלל שדומיינים עם סיומת אינפו עלותם כדולר אחד בלבד  הם מאוד זולים ולכל כיס להבדיל מאשר הסיומת הישראלית היקרה מאוד עד פי עשרות מונים.נסו לרשום בגוגל את המילים פרסום אתרים ותמצאו שם את אתר דקס sitedex.info שהוא אינדקס פרסום אתרים
 שהקמנו ונתנו במה חופשית לכל בעל אתר להוסיף את עצמו ללא תשלום כלל כולל אפשרות לפרסום מאמרים באופן עצמאי.

 # עוד?…. קופירייטר מקצועי מועיל לקידום האתר – לא נכון !
לקוח אחד אשר בעל ידע נרחב בתחום שלו ממש אוצר בלום של מידע ויכול להוסיף מאמרים באופן חופשי בתוך הפורטל קיבל ממני כותב שורות אלו הנחייה : כתוב באופן חופשי את כל המאמרים, אל תנסה להתחכם או לחזור על מילות מפתח מסויימות, ומצד שני אל תספור את כמות המילים ואיכות השפה הכתובה, לא ספרותית ולא עממית אלא בצורה נהירה וברורה לכל. מאמר מיקצועי ברמה אקדמאית שלו לא תקלע ולא תעניין את רוב האוכלוסיה כי רוב הגולשים אינם פרופסורים לבלשנות הלשון ולשפה העיברית.  אל תנסה לחשב אחוזי מילות קידום בתוך הכתב. פשוט רשום  את הטיפים החדשות והעידכונים באופן חופשי, רק תדאג שיהיו מבוססי מציאות ועל סמך ניסיון מקצועי אישי שלך או אחר שניתקלת בו במהלך העיסוק, אם תגזים אני אעיר לך. 

הנה אחת שאבד עליה הקלח:
 # קישור מאתר עם פי אר PR גבוהה יועיל לקידום – לא נכון !
האלגוריתם הרבה יותר חכם ומורכב מאשר לפני שנה או שנתיים, ומדד פר כבר אינו עיקרי וחשוב לקידום כמו שבעבר. קישור מאתר שאינו קשור בנושא א לאחר בנושא ב שאין בו קורלציה והתמאה של תוכן נוסף משלים  -לא יועיל במאומה, ובגוגל יודעים לזהות את הטריק של החלפת קישורים – אפילו אם אינם מוצלבים. ואגב עודף קישורים עלול להתפרש כניסיון להפצצה של המנוע והשפעה לא ראוייה על המיקום של אתר בתוצאות.

 # קלישאת תג H
ישנם לא מעט אשר טוענים בלהיטות ייתר ( H ענק יגדיל עוצמת קידום) וגם מיישמים אותה בפועל שהשימוש בתג זה מאוד מועיל – לא נכון !
כבר ראיתי אתרים שההשפעה של התג לא הועילה להם. האלגוריתם של המיקום עלול לפרש את הכתיבה בכתב גדול כ – צעקה ועודף ניסיון להרוויח
התייחסות לאתר או לדף הספציפי. זה יכול להתפרש כניסיון מאוד מאולץ להשפיע על רובוט הסריקה.
מקרים יוצאי דופן הם כאשר הנושא המרכזי כתוב בכתב גדול מאוד – ובנוסף יש המון מידע עדכני באותו דף, משמע אמור אולי להיות יחס כלשהו בינו לכמות ועיניין באתר.

 # קידום אתרי קטלוגים או מכירות – השמירה על התוצאות קשה יותר – נכון !
עידכון והוספת מוצרים מצריך עבודת קידום, אופטימיזציה והתאמה בתדירות גבוהה. עבור כל מוצר כמעט. בעבר היתה בעייה מסויימת כי נניח שהיתה קטגוריית מוצרים כמו מחשבים, ובה היו כמה עשרות פריטים כאלו עם מפרט טכני. החזרה על אותם מילות מפתח בכל תאור ספציפי של מוצר – בכותרת האתר כמו מחשב דגם א וכך הלאה יכולה היתה להתפרש כמניפולצייה בפני המנוע ורובוט הסריקה. ואופטימיזצייה מתאימה לכל דף של מוצר גרמה לאינדוקס של כולם. הבעייה התחילה כאשר המחשב נניח מדגם ג אזל מהמלאי או לא משווק יותר ולא מוצע למכירה. אז  הוא נמחק מהקטלוג וכבמטה קסם האתר החל להתדרדר ככל שמחקו יותר מחשבים
למקדמים היו שלושה אפשרויות :
1. להתעלם ולקבל זאת כמות שזה – תוצאה היתה התדרדרות גם מסיבה של פחות דפים ופחות שהייה של רוכשים באתר במיוחד אם הם היו מאונדקסים.
2. ספאמרים ובלאק האטים ביצעו רידיירקט של דף מאונדקס לדף אחר קיים. לטווח הקצר היה אפילו שיפור – אבל ככל שעברו הימים גוגל זיהה את הטריק הלא מומלץ והוריד את רלוונטיות האתר בהתאם.
3. הפתרון – בלית ברירה –  הוא או להשאיר את המוצר בקטלוג ללא מחיקת הדף ולציין במפורש שהוא אזל ולא נמכר יותר אבל הכי טוב במידה ויש מוצר אחר חדש במקומו : להחליף את המוצר בחדש באותו דף מאונדקס
תוך תאור ופירוט חדש בהתאם לתכונותיו איפיונו ומחירו. כאן נדרש ייתר מעקב אחרי מנהל המוצרים אשר מידי פעם שולף מוקשים חדשים בדמות השינויים והעידכונים.

 # קישור בתשלום מאתר עם המוני מבקרים ביום עושה את כל הצלחחת הקידום –  נכון עם הסתייגות !
אמנם מבחינה הגיונית באתר נפוץ ומוכר שיש לו הרבה רייטינג וכניסות של עשרות אלפים כל יום קישור
אחד יוביל הרבה עוצמה לאתר וייתרום לקידומו. אבל כבר למדנו שבגוגל יודעים לזהות קישורים קנויים לצורך קידו- – והאלגוריתם של גוגל נוטה להתעלם מהם עם חלוף הזמן.  בדקו למשל באחד מלוחות יד שניה שיש בו קישור לחברה שמקדמת אותו…הם בדרך כלל  בדף ראשון. אבל אתרי סקס מושכים אליהם אלפי מבקרים ביום אם לא עשרות אלפים ויותר. מעניין מה קורה לאתר שיקבל ממנו לינק. אשמח לקבל תגובות מניסיון של מקדם ללא הזדהות. 

 # אי אפשר לקדם אתרי סקס – לא נכון !
זה ממש מצחיק, פשוט רישמו בגוגל את המילה סקס, מין או ביטויי אחר ותראו שכן יש תוצאות, ואגב לא מעט. לגבי הטענה שעדיף לא לקשר לאתר מיני ומומלץ שלא יקשרו אליך – לא יודע, לא ניסיתי

עוד קלישאות בהמשך